Lisas och Tobbes bröllop i augusti 2016

Hej på er!

Som säkert många av er sett så håller jag på med en del uppdateringar här på sidan, därav har fokuset just nu legat på att få sidan klar framför att blogga. Men det här bröllopet har verkligen etsat sig fast i mitt minne och äntligen har jag ett första blogginlägg från dagen klart!

När jag var 8 år åkte jag två veckor på kollo till Dalarna. Där träffade jag Lisa för första gången. Några år senare hamnade vi i parallellklass för att sen fortsätta vara skolkamrater på gymnasiet. I ytterligare en klass gick Tobias. Lisa som redan hade spanat in honom lite smått på högstadiet gick in i klassrummet första dagen på gymnasiet och där satt han, den där Tobias som knappt hade märkt att de redan hade gått i samma skola de senaste åren. Tobias och jag kände däremot varandra under högstadiet då våra klasser hade flera lektioner tillsammans. Men där på gymnasiet, där började deras gemensamma historia på riktigt.

Ganska många år senare:

Vintern 2016 fick jag ett mail av Lisa, hon undrade om jag några månader senare ville fota hennes och Tobbes bröllop. Såklart att jag ville! Alltid lika härligt och roligt att få äran att få fotografera ett bröllop men extra kul såklart när det dessutom är någon som man redan känner lite grann. Lisa varnade mig dock innan om att de båda inte alls var så peppade över att bli fotograferade, hon sa att de båda kände sig obekväma med att stå framför kameran. Men vi bokade i alla fall en provfotografering, det spöregnade när vi var på väg till platsen men när vi väl kom fram blev det uppehåll. Så kul att ses igen efter mer än 10 år. Och att få höra deras historia. Redan under provfotograferingen så fick jag en sån härlig känsla för de här två, en sån äkta kärlek, de smågnabbades med varandra samtidigt som de var otroligt kärleksfulla. Vi lekte fram kärleksfulla bilder och jag tror till och med att de efteråt inte alls kände sig så obekväma framför kameran längre, hurra!

Morgonen den 6 augusti 2016 sken solen. Kameraväskan fullproppad, minneskorten laddade och jag likaså. Jag mötte upp Lisa och hennes fina brudtärnor på en salong på Kungsholmen, fixet var i full gång. Och nerverna än så länge i schack. Det är något speciellt med att vara med och föreviga förberedelserna, förväntan ligger verkligen i luften redan där. Jag följde med Lisa upp till deras romantiska hotellrum på otroligt fina Bergendahl i Sollentuna, hon satte på sig klänningen och sen gick vi ut för att invänta hennes blivande man. För första gången fick jag fota en så kallad "first look", så spännande och pirrigt att få vara med när de ser varandra fixade för första gången på självaste bröllopsdagen.

Vädret var alldeles perfekt, lagom varm och så lite moln på himlen som täckte den allra starkaste solen. Lisa och Tobbe var så otroligt fina ihop, så kärleksfulla mot varandra och väldigt naturliga framför kameran. Ceremonin hölls utanför festlokalen som på en liten kulle med fin utsikt över vattnet.

Jag är så glad att jag fick vara med under deras speciella dag, härlig stämning från början till slut. Och jag kan verkligen tänka mig att stämningen blev (om möjligt) ännu bättre när det vankades rejäl fest efter middagen men då hade jag dessvärre lämnat de nygifta. Stort tack till Tobias och Lisa som valde mig som fotograf på er stora dag! <3

Nu blev det i lite fel ordning, men jag kunde inte hålla mig längre från att skriva om det här, så förberedelserna kommer i ett inlägg längre fram. Och förstås, ett inlägg om ytterligare ett väldigt fint bröllop jag fotade i somras.

Trevlig helg!

 

One thought on “Lisas och Tobbes bröllop i augusti 2016

  1. Men Anna.. Så fint skrivet av dig! Jag sitter här och gråter.. Igen! ?
    Vi är SÅ tacksamma för alla fantastiska bilder du tagit ? Tack!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *